دولت آینده باید نقاط قوت این دولت را ادامه دهد و موجب توقف خصوصیت های مثبت نشود و همچنین وظیفه اصلی دولت آینده حذف نقاط ضعف کنونی است ضعف هایی که در جامعه کاملا مشهود است باید دولت یازدهم روند رو به رشدی را در این ضمینه داشته باشد

گروه سیاسی مشرق _ رهبر معظم انقلاب اسلامی در فراز پایانی سخنرانی مهم نوروزی خویش در حرم مطهر رضوی (ع) درباره ویژگی‌های نامزد اصلح انتخابات ریاست جمهوری ۹۲، عبارتی پرمحتوا و عمیق بیان داشتند که نیازمند تبیین است: «آنچه ما برای رئیس‌جمهور آینده نیاز داریم، عبارت است از امتیازاتی كه امروز وجود دارد، منهای ضعف هایی كه وجود دارد.»

لذا ضروری است تا به بررسی نقاط قوت و ضعف رئیس جمهور کنونی بپردازیم تا بتوانیم انتخابی دقیق در خردادماه 92 داشته باشیم.

پیرامون همین موضوع خبرنگار مشرق گفت و گویی با مجتبی ذوالنوری مشاور نمایندگی ولی فقیه در سپاه انجام داده و به بررسی نقاط قوت و ضعف دولت دهم پرداختیه است. ذوالنور در این گفت و گوی کوتاه تنها به شمردن خصوصیت های بارز دولت و نقاط ضعف آن بسنده کرد.

مشاور نماینده ولی‌ فقیه در سپاه پاسداران  با اشاره به بیانات مقام معظم رهبری تاکید کرد: دولت آینده باید نقاط قوت این دولت را ادامه دهد و موجب توقف خصوصیت های مثبت نشود و همچنین وظیفه اصلی دولت آینده حذف نقاط ضعف کنونی است ضعف هایی که در جامعه کاملا مشهود است باید دولت یازدهم روند رو به رشدی را در این ضمینه داشته باشد.




مهمترین نقاط قوت و ضعف دولت به روایت حجت الاسلام مجتبی ذوالنوری

نقاط قوت
1-    پرکاری: شخص رئیس جمهور و برخی از اعضای کابینه ایشان به واقع تلاش فراوانی را انجام دادند و نسبت به دولت های گذشته فعالیت های بیشتر داشتند.
2-    شایسته سالاری: در دوره اول دولت آقای احمدی نژاد نسبت به دولت های گذشته این موضوع به واقع مشاهده می شد.
3-    قاطعیت: پیگیری و عزم جزم رئیس جمهور در حل برخی از مشکلات قابل تقدیر است.
4-    ساده زیستی: این خصوصیت در شخص رئیس جمهور و همچنین برخی از اعضای کابینه ایشان قابل تقدیر است.
5-    تقابل با تشریفات زاید: این موضوع نسبت به دولت های گذشته اهمیت داده شد، در حالی که ما در دوران سازندگی و اصلاحات شاهد تشریفات و تجملات اضافی و زائدی بودیم که این خصوصیت نیز قابل تحسین است.
6-    قاطعیت در موضوع هسته ای: عدم عقب نشینی در موضوع هسته ای نکته مثبت این دولت است.
7-    عدم قبول نظم حاکم بر دنیا: این دولت هزم در نظم نوین جهانی و زیر سلطه رفتن توسط قدرت های حاکم بر دنیا نشد.
8-    پیشرفت های علمی: حجم پیشرفت های علمی در این دوره نسبت به دوره های گذشته بیشتر بوده است.

نقاط ضعف
1-    خودمحوری و استبداد رای: این موضع در دوره آقای احمدی نژاد کاملا مشهود بود و اعتراضات زیادی را نیز شاهد بودیم که در تقابل قوای سه گانه و عدم همکاری با یکدیگر و انعطاف به خرج ندادن دولت در موارد متعددی موجب ناراحتی مقام معظم رهبری نیز شد.
2-    عدم تمکین به رهنمودهای رهبری: عدم تمکیل کامل به دستورات رهبری در موارد متعددی موجب اعتراض دوستداران و حتی حامیان دولت شد که نمونه بارز آن بحث وزارت اطلاعات بود.
3-    عدم توجه به رهنمودهای مراجع و بزرگان: دولت در مقابل توصیه های مراجع عظام تقلید در موارد متعددی انعطاف به خرج نداد و موجب نارضایتی برخی از دوستداران خود نیز شد.
4-    تاثیرپذیری از افراد خاص و محدود: مشاورین محدود و خاص جناب رئیس جمهور که اکثرا معلوم حال هستند و توجه نکردن به نظرات کارشناسان دیگر؛ در صورتی که کارشناسان نظر مخالفی دارند.
5-    عدم رعایت شایسته سالاری در دوره دوم: عزل و نصب های پرحاشیه و انتصاب شخصیت های معلوم حال به عنوان مقامات دولتی از دیگر اشکالات این دولت بود که اعتراضات زیادی را متوجه خود کرد.
6-    تفاوت در گفتار و عمل: دولت در شعار و عمل تناقض های زیادی را از خود نشان داد، برای مثال مرتب موضوع تقابل با فساد اداری و مالی را مطرح کرد ولی در عمل اقدامات شایسته ای را شاهد نبودیم.
7-    عدم هماهنگی با سیاست های کلی نظام: مثلا در خصوص موضع بیداری اسلامی و تحولات منطقه دولت متناسب با سیاست های کلی نظام عمل نکرد، به ویژه در بحث سوریه که ما شاهد تناقض هایی در سیاست های دولت و نظام بودیم که جای گله مندی دارد.
8-    گریز از قانون: این موضع را در دوره دوم به طور متعدد شاهد بودیم.
9-    ضعف تعامل با ارکان نظام
10-    عدم نظارت و کنترل بر وضعیت اقتصادی کشور
11-    تاکید بر نظرات انحرافی از اصول دینی و کتبی نظام
12-    تساهل و تسامح در مسائل فرهنگی و دینی: این تساهل و تسامح در دولت های اصلاحات و سازندگی به شدت دیده می شد که انتظار داشتیم با توجه به شعارهای آقای احمدی نژاد تاکید ویژه ای بر مسائل فرهنگی کشور بشود که متاسفانه شاهد نبودیم.

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • انتشار یافته: 26
  • در انتظار بررسی: 0
  • غیر قابل انتشار: 3
  • ۲۳:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۳
    2 0
    بی بصیرت
  • ۲۳:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۳
    1 0
    درود بر مظلوم تاریخ ایران احمدی ملت
  • ۲۳:۵۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۳
    0 0
    دولتهاي ديگه كه تمام موارد ضعف رو داشتن ، از موارد اول هم كه هيچ بويي نبرده بودند!
  • ۰۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۴
    0 0
    قربون تو با بصیرت
  • ۰۰:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۴
    0 0
    امان از جهل جاهلان
  • مجتبی ۰۰:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۴
    0 0
    چیزی کم نگفتی ؟ مثلا بزرگترین خطر از صضذر اسلام تا بحال یا ارتبتط با اجنه و یا ...... یادآور میشم ایشون برای اظهار نظر معروفشون درباره دولت از یکی از مقامات عالی رتبه تذکر گرفتند
  • محمدرضا ۰۰:۲۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۴
    0 0
    خیلی هم با بصیرت. البته اگر معیار بصیرت "احمدی نژاد" باشه شما درست میگید.
  • جواد ۰۰:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۴
    0 0
    "فرمانده: «این كه رئیس یك قوه به خاطر یك سند اثبات نشده دو قوه دیگر ا متهم كند، خلاف شرع و قانون و تضییع حقوق مردم است» بـــنـــده فعلا نصیحت می کنم....
  • تالشی ۰۰:۲۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۴
    0 0
    خلاف شرع خلاف قانون خلاف اخلاق عمل کردنش را نگفتی.
  • ۰۰:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۴
    0 0
    رهبر معظم انقلاب طی سالهای دوم خرداد که علامه مصباح یزدی، مورد بیشترین اهانت ها از سوی مدعیان آزادی بیان و جامعه چندصدایی بود، فرمودند: «بنده نزدیک به 40 سال است که جناب آقای مصباح را می شناسم و به ایشان به عنوان یک فقیه، فیلسوف، متفکر و صاحب‌نظر در مسایل اساسی اسلام ارادت قلبی دارم. اگر خداوند متعال به نسل کنونی ما این توفیق را نداد که از شخصیت‌هایی مانند علامه طباطبایی و شهید مطهری استفاده کنند، اما به لطف خدا این شخصیت عزیز و عظیم‌القدر، خلأ آن عزیزان را در زمان ما پر می‌کند»
  • ۰۰:۳۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۴
    0 0
    جلیلی، متولد سال 1344 در شهرمقدس مشهد (منطقه طلاب)است. وی كه تحصیلات خود را تا مقطع دكتری علوم سیاسی از دانشگاه امام صادق علیه‌السلام به پایان رسانده، مسلط به زبان‌های عربی و انگلیسی است. جلیلی در دورانی كه برخی افراد تحصیل در دانشگاه را، بر دفاع از اسلام وانقلاب مقدم می‌دانستند و این بحث به‌صورت جدی حتی در سطح مدیریت دانشگاه امام صادق نیز مطرح بود، با جمع میان این دو مقوله به عنوان نیروی بسیجی بارها در جبهه‌های جنگ حضور یافت و در راه دفاع از آرمان‌های انقلاب به درجه جانبازی نایل آمد. وی كه در عملیات كربلای ۵ از ناحیه پا مجروح شد و پای راست خود را از دست داد.
  • ۰۰:۳۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۴
    0 0
    فقدان برنامه ریزی عاقلانه و مدبرانه را به آن اضافه کنید
  • ۰۰:۴۳ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۴
    0 0
    . آیت‌الله خوشوقت با توصیه اعضا به پایداری و مقاومت در برابر تخریب‌ها تأکید کرد که با درستی عمل خود حقانیت جبهه پایداری را ثابت کنید
  • ۱۵:۱۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۴
    0 0
    باتوجه به نقاط منفی مثبت خوبی نمی ماند
  • ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۴
    0 0
    مظلوم احمدی نژاد نیست، مظلوم ملت است که چوب نقاط ضعف ایشون رو میخوره.
  • ۱۶:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۴
    0 0
    نباید با معیار معروف بودن و شناخته شده بودن چهره های خوب را کنار گذاشت علامه مصباح یزدی
  • ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۴
    0 0
    هیچکس نمی‌تواند سبد رأی خود را با بداخلاقی انتخاباتی پر کند
  • اسدالله ۲۱:۰۶ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۴
    0 0
    ضمینه ؟؟؟؟؟؟؟؟؟/!!!!!!!!!!!!!
  • ۲۲:۴۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۴
    0 0
    شهرت افراد دلیل اصلح بودن او نیست مقام معظم رهبری
  • ۰۷:۱۱ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۵
    0 0
    اگر در خانه کس هست یک حرف بس است
  • محمد ۰۸:۴۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۵
    0 0
    هزم نه !!!!!!!!!!!!!!!! هضم مجيد جان.
  • ۲۱:۳۵ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۵
    0 0
    فقط دکتر لنکرانی
  • ۱۶:۲۸ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۷
    0 0
    خدمتگزار بی ادعا و بسیجی سرباز با وفای ولایت و رئیس جمهور دولت یازدهم ایران دکتر لنکرانی
  • ۱۴:۰۷ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۸
    0 0
    خدمتگزار بی ادعا و بسیجی سرباز با وفای ولایت دکتر لنکرانی
  • ۱۶:۴۹ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۸
    0 0
    آمريكا با توهم پراكني درباره غيرصلح آميز بودن فعاليت هسته اي كشورمان به پروژه «ايران هراسي» دامن مي زند و از اين طريق با فروش انبوه تجهيزات و تسليحات نظامي به كشورهاي مرتجع و ديكتاتورهاي منطقه، آنها را سركيسه مي كند
  • ۱۴:۳۰ - ۱۳۹۲/۰۱/۱۹
    0 0
    استاد پناهیان : ما باید آماده باشیم تا در چند جبهه مبارزه کنیم که هر یک با دیگری دشمنی دارد/ امیرالمؤمنین(ع) با «طلحه و زبیر» و خوارجی می‌جنگید که دشمن معاویه بودند/ آیا امیرالمؤمنین(ع) طرفدار معاویه بود؟!

این مطالب را از دست ندهید....

فیلم برگزیده

برگزیده ورزشی

برگزیده عکس